Barion Pixel

Hívj minket 1 kattintással: (20) 317 2375
Gyakran ismétlődő kérdések

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK – GY.I.K.

A többször felmerülő kérdésekre az alábbi sorokban megtalálja a választ. A kérdéseket és a válaszokat több témakörre bontottuk. Amennyiben kérdésére nem találna választ, keressen minket a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén.

A Supykids cipők jellemzői

 • a hosszan előrevezetett kéreg, amely megfelelően tartja a bokát
 • szupinált talp, amely megakadályozza a sarok bedőlését
 • a kellően rugalmas talp, amely dolgoztatja a lábizmokat
 • a cipő felsőrésze és a talpbélés természetes anyagokból készül, amely biztosítja a láb szellőzését és kényelmét
 • a széles orr-rész lehetővé teszi a lábújjak szabad mozgását

 

Babacipők

Lábbetegségek

Minőség és biztonság

Méretválasztás

Üzleteink

Használati útmutató

Egyébb vásárlásra utaló kérdések

 

A SUPYKIDS CIPŐKRŐL

Miért válasszam a Supykids gyerekcipőt?

Egy jó gyerekcipő kiemelt feladata, hogy segítse a gyermekeket a járásban. Sajnos sok esetben épp ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk a rosszul elkészített, olcsó gyerekcipő esetében. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a legtöbb lúdtalp, tartáshiba, gerincferdülés már gyermekkorban kimutatható, felnőtté válva pedig tovább súlyosbodik a helyzet. Különböző kimutatások, ortopéd vizsgálati tapasztalatok szerint a 9-17 éves fiatalok fele a divatos és nem egészséges cipőiknek köszönhetik különböző gerincproblémáikat. Amennyiben gyermekünk egészséges csontozattal és izomzattal születik, fejlődését, növekedését a sok mozgás, a megfelelő talajon járás és a jó gyerekcipő kell, hogy biztosítsa.

Erre megoldásként fejlesztettük ki Supykids gyerekcipőinket.

 • A gyerekcipőink sarka magas, hosszan előrevezetett, erős kérget kapott, hogy stabilan tartsa a lábat. Kisgyermeknek különösen helytelen sarokkéreg nélküli szandál viselése!
 • A gyerekcipőink minden esetben kifelé döntött, úgynevezett szupinált talppal készülnek, amely megakadályozza, hogy a boka befelé dőljön. Így biztosítja a láb helyes tartását és fejlődését.
 • A gyerekcipőink talpa ortopéd szakorvosok segítségével és javaslataival, a legmodernebb technológiai eljárásokat figyelembe véve vannak fejlesztve (a legkorszerűbb gépi ragasztással, modern talppal rendelkeznek), ezáltal a legmagasabb minőségi kategóriába tartoznak. Fontos, hogy a talpaink hajlékonyak és kopásállóak, így a színes talpú cipőink sem hagynak nyomot a parkettán!
 • Mivel a gyermekek lába is izzad, fontos, hogy a cipő anyaga a láb szellőzését ne akadályozza! A SupyKids gyerekcipő természetes, puha anyagokból, valódi bőr , nubuk vagy boksz felsőrésszel és hasított bőr belsővel készül, így biztosítva a láb megfelelő szellőzését.
 • SupyKids gyerekcipő középrészeinek feladata, hogy ne engedje a talp izmait megnyúlni, emellett jól tartsa a gyermek lábát.
 • széles orr-rész a cipőben engedi szabadon mozogni a lábujjakat és járás közben könnyedén tornáztatja a lábizmokat, engedve annak egészséges fejlődését.Fontos,hogy a megvásárolt gyermekcipő legalább 5-6 mm-rel hosszabb legyen, mint a lábfej, hogy a gyermek szabadon tudja mozgatni lábujjait a cipőben.

 

Egész évben kaphatóak a szandálok?

Igen!  Az óvodás korú gyerekek tartására, mozgására és fejlődésére nagy hangsúlyt kell fektetni,ezért figyelünk oda arra, hogyaz óvodai váltócipőnél a megerősített cipősarok tartsa a bokát, ne "csússzon" jobbra-balra és megfelelően szellőzzön is.

Milyen méretekben készülnek a lábbelik?

Jelenleg 18-30-as méretben készítünk egészséges gyerekcipőket, a 31-35-ös méretű cipők fejlesztése folyamatban van, a 2012-es őszi-téli kollekcióval várható. Újonnan KIKI szandáljaink már 33-as méretig  kaphatóak. Folyamatban van a SASA szandálok nagy méretezése is.

Fiamnak magas a rüsztje, dundibb a lába. Tudnak cipőt ajánlani?

Igen, az új típusú gyerekcipőink már nagyobb, magasabb rüsztre ismegfelelőek.

Drágább lesz ez így?

Nem. Az árakat méret és modell szerint szabjuk meg.

 

BABACIPŐKRŐL

A legkisebbjeink is hordhatják a Supykids cipőket?

Természetesen! Az ortopéd orvosok is a prevenciós, egészséges gyerekcipőt ajánlják már az első lépéstől fogva. A fejlődő csecsemő lábujjainak mozgása erőteljes, gyakran áll lábujjra és sarkát sokszor felemeli a talajtól. A kicsiknek készített babacipőknél ezeket a mozgásokat mindig szem előtt kell tartanunk és a csecsemő, majd a kisgyermek lábainak, lábujjainak mozgását első cipője semmiképp sem akadályozhatja! Minden csecsemő és kisded kb. hároméves korig lúdtalpasnak tűnik, ám ez csak a látszat. Náluk ugyanis még egyszerűen nem alakult ki a talpboltozat. Ahhoz, hogy kifejlődjön, elsősorban arra van szükség, hogy talpra álljon és használja a lábát. 4-5 évesen normális esetben már általában ívelt lábfejjel rendelkeznek a kicsik. A kisgyermek lábán az első 1-2 évben még nem találunk hosszboltozatot. Ez később, az aktív mozgás, járás következtében alakul ki. Fontos, hogy minden szülő felismerje az egészséges gyerekcipő szükségességét. 

 

LÁBBETEGSÉGEKRŐL

Lehet, hogy a rosszul választott cipő okozhatta a gyerekemnél a lúdtalpat?

A rosszul megválasztott gyerekcipő viselésének vannak következményei, például az elváltozások okozta fájdalom, ami az elviselhetetlentől a járásképtelenségig terjedhet.  A lúdtalp talán az egyik leggyakoribb lábelváltozás, a felnőttek közül minden nyolcadiknál megtalálható.Lúdtalp esetén a talp nagyobb felülete érintkezik a talajjal, ami könnyen a talpemelő izmok megnyúlásához, elfáradásához vezethet. Amennyiben módunkban áll, akadályozzuk meg, hogy ebből - a helytelenül szépséghibának tartott - panaszokat okozó betegség alakuljon ki. Ez tehát az a probléma, amit a nem megfelelően megválasztott gyerekcipő, illetve a kezdeti bokasüllyedés figyelmen kívül hagyása okoz!

Rossz cipő választás más lábpanaszokat is okozhat? Igen. Gyakoriak az alábbi elváltozások is.

Tartáshiba

lúdtalp kialakulásával testünk korrigálja az elváltozásokat, illetve próbálja tehermentesíteni azokat a testrészeket, amelyekre a nem egyenletes terhelés miatt nagyobb súly rakódik. Gerinc és deréktáji mozgásjavításoknál néha kicsit előrehajlunk, berogyasztott térddel, enyhén hajlított háttal járunk. Ilyenkor óhatatlanul és szinte észrevétlenül kialakul a tartáshiba.

Kalapácsujj

A nagylábujj 5 éves korig egyenes, később is csak alig tér el az egyenestől. Napjaink divatcipői sajnos nem felelnek meg az egészségügyi elvárásoknak, nem hagynak helyet a lábujjaknak, szinte össze vannak préselve ezekben a cipőkben a gyerekek lábujjai, így könnyen kialakul a bütyök az ujjakon. A boka mögött találhatók azok az izmok, amelyek a lábujjak mozgatásáért felelősek. A boka megsüllyedése következtében ezek megrövidülnek, az ujjak hajlított helyzetbe kerülnek, így kialakul a kalapácsujj.

Lábközépi fájdalom

A harántboltozat lesüllyedése miatt a középső lábközépcsontok is terhelés alá kerülnek, ilyenkor a lábujjak mögötti terület túlterhelődik. Először csak furcsa, kellemetlen, kissé égő érzés keletkezik, majd egyre erősebb, a lábhátra is kisugárzó fájdalom alakul ki. Ezt nevezzük lábközépi fájdalomnak.

Fájó sarokcsont - "Sarkantyú":

Így nevezik a a sarokcsont fájdalmas kinövését, mely a lúdtalp következménye! Ha a sarokcsont erős hatásnak van kitéve, kellemetlen következménye a csonthártyagyulladás lehet! A gyulladás állandó jelenléte miatt alakul ki egy ilyen "tüskeszerű" csontkinövés.

 

MINŐSÉGRŐL ÉS BIZTONSÁGRÓL

Mi tudható a gyerekcipő minőségéről és biztonságáról?

2010. augusztus 31-én BIMEO Vizsgáló és Kutató-fejlesztő Kft. befejezte cipőink vizsgálatát: az eredmények alapján cipőink az előírt követelményeknek megfelelnek. Prof. Dr. Bender György Szemmelweis egyetemi ortopédiai klinikáról írt szakvéleményét olvashatja a fő oldalon "Amit a Supykids gyerekcipőkről tudni kell". Gyermek lábbelink minőségét számos ortopéd orvos ajánlása bizonyítja.

Mennyire vízállóak a cipők?

Egészséges gyerekcipőinkről elmondható, hogy mérsékelten vízállóak, de megfelelő szerrel impregnálhatók.

 

MÉRETVÁLASZTÁS

Hol található a gyerekcipő mérettáblázata és hogyan kell használni?

A www.supykids.hu weboldalunkon minden egyes terméknél. A mérettáblázat tájékoztató jellegű és szandálokra lett kialakítva. Cipő vásárlása esetén javasoljuk az egy számmal nagyobb lábbeli rendelését. A méretek közötti különbség 6,3 mm.

Szeretnék Önöktől cipőt rendelni, de félek, hogy nem lesz jó a mérete. Mit tanácsolnak?

Rossz méretválasztás esetén lehetősége van cipőcserére! Pontos információ a garancia menüpontban.

 

ÜZLETEINKRŐL

Hol található üzletük?

Kecskeméti átvétel: 

Cég: (Primeria Design Kft., 6000 Kecskemét, Petőfi Sándor utca 4.

Ügyfélszolgálat: H-P 10.00-16.00, 

Telefon: +36 20 317 2375, E-mail: info@supykids.hu      

 

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Hogyan őrizhetem meg a cipő minőségét?

Cipőink minőségét hosszú távon megőrizheti, amennyiben szem előtt tartja jó tanácsainkat. Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, amelyt megtalálja a cipő dobozban. 

 

EGYÉB VÁSÁRLÁSRA UTALÓ KÉRDÉSEK

Mi a teendő, ha törzsvásárlói kártyával rendelkezek?

Törzsvásárlói kártyával rendelkező vevőinket webáruházon történő rendelés esetén kérjük, a megjegyzés rovatba írják be a kártya sorszámát. Így cipőinket kedvezménnyel csökkentett áron küldjük el.

Mennyibe kerül a szállítási díj, ha a weboldalon keresztül rendelek?

Utánvételes rendelésnél bruttó 1190 forint a szállítás díja. A megrendeléseket a DPD futárszolgálattal juttatjuk el vevőinknek, 1-2 munkanapon belül. Ha előre fizet banki átutalással, vagy kártyával a szállítási díj bruttó 0 Ft. 

Az ortopéd orvos által írt recept beváltható Önöknél?

Sajnos nem áll módunkban receptet beváltani.